Amerika 2013 Motorhome Road Trip 1

Het eerste wat we gaan doen als we bij Road Bear (de verhuurder van de motorhome) de RV (=Recreation Vechicle = camper) hebben opgehaald, is het doen van de eerste boodschappen. Hiervoor hebben we een boodschappenlijstje gemaakt om zo snel mogelijk dit gedaan te hebben. En als we wat vergeten hebben, dan zullen we wel een andere supermarkt tegenkomen.

Big Bear Motorhome
Big Bear Motorhome

Op deze dag moeten we ook naar onze eerste overnachting rijden en dat is in Los Banos. Dit ligt in de staat California waar we de eerste dagen blijven. In Los Banos zal blijken of we de instructies van Road Bear goed begrepen hebben en de RV op de juiste wijze kunnen aansluiten op water, elektra, etc. Ook zal blijken of we in Los Banos heelhuids met de grote RV zijn aangekomen. Dit moet goed gaan, want we hebben natuurlijk iets van Australië geleerd.

Na Los Banos rijden naar het zuidelijk gelegen Visalia, hier blijven we 2 nachten slapen. Gaan van hieruit met de shuttlebus naar het Sequoia National Park, het park van de grote reuze bomen van tegen de 90 meter hoogte. Het zijn ook oude bomen. Proberen ook nog het aangrenzende Kings Canyon National Park te bezoeken. Van Visalia gaan we via Ridgecrest naar Death Valley, een ontzettende droge en warme woestijn, met bij Badwater het laagste deel dat 86m onder de zeespiegel ligt. Death Valley is ook het laagst gelegen deel van de USA. Dan is Tecopa Hot Springs aan de beurt, wat ons hier te wachten staat weten we niet. Het zullen wel warme bronnen zijn of een Spa Resort.

Hierna wacht Las Vegas, maar niet om te gokken. We bevinden ons nu in Nevada. We gaan hier naar de Valley of Fire bij Overton, moet heel mooi zijn. We verlaten Nevada weer om naar Kingman in Arizona te reizen. Na en nachtje in Kingman gaan we naar de Grand Canyon. Dit natuurwonder willen we wel zien en daarvoor hebben we een helikoptervlucht over de Grand Canyon geboekt.
We blijven nog even in Arizona en gaan naar Kayenta. We bevinden ons nu in Navajo Indianen gebied.  We gaan hier onder leiding van een Navajo Indiaan in het National Monument een Jeeptour maken. Dan rijden we terug naar Page tegen de grens met de staat Utah. Hier gaan we ook onder leiding van een Navajo Indiaan de Antelope Valley bekijken. Dit is iets heel moois.
Met het bereiken van Kayenta en Page zijn we op het verst gekomen in deze trip en na Page gaan we weer terug richting San Francisco. Dit doen we via Needles, we zijn dan weer in de staat California, verder naar Yermo, richting Pacific Ocean naar Santa Paula, Ventura, Santa Margarita  en dan richting kust naar Monterey. Hier blijven we 2 nachten om uit te rusten, de RV schoon te maken en ons klaar te maken voor het laatste deel naar Hayward, bij San Francisco, hier woont Road Bear, de eigenaar van de RV. We hebben dan de RV 21 dagen als ons huis gebruikt.
We moeten nog een andere naam voor ons 21 dagen huis zien te vinden, RV zegt niets. In Australië hebben we de motohome  “Onze Hut” genoemd.

verder