Fotocamera’s

Fotocamera’s

Voor alle gemaakte foto’s in de loop van de jaren heb ik de volgende camera’s gebruikt:

De Nikon F800S  analoge camera heb ik gebruikt op de reis door Maleisië (het deel op het eiland Kalimantan). Omdat op deze reis veel in de jungles werd doorgebracht, moest de nodige voorraad film mee, in diverse gevoeligheden. De eerste digitale camera’s waren net uit en het besef om met een digitale camera flexibeler te zijn groeide tijdens de reis met de dag.

Voor de reis naar Australië in 2002, 2003 en 2004 heb ik de eerste digitale camera’s gebruikt. Een levensgroot verschil met de huidige digitale camera’s. De eerste digitale camera was de Olympus C3000Z, daarna de Nikon Coolpix 5700. Met deze camera’s was het toch een beetje “behelpen”, verwisselbare lenzen was nog niet mogelijk, maar het opende wel een wereld van gemak t.o.v. de analoge camera’s.

De aanschaf van de Nikon D70 SLR lag dan ook voor de hand. Het bezoek aan Chios – Griekenland werd met deze camera vastgelegd.

In 2010 werd deze D70 SLR opgevolgd door de Nikon D300S SLR en deze camera heeft de laatste jaren alle foto’s gemaakt van de reizen.

Voor de reis van 2016 zal de Nikon D300S SLR niet mee gaan, maar dan gebruik ik de Nikon V1 v3.

Op de reis van 2017 (Hong Kong, China en Maleisië) hebben we alleen de 1Nikon V1 v3 meegenomen.

De 1 Nikon is van de hand gedaan en hiervoor in de plaats is de Nikon Z5 aangeschaft.