Australia 2003 voorbereiding

De voorbereidingen:
In mei 2002 zijn we begonnen de voorbereidingen te treffen voor een hernieuwde reis naar Australië. We hebben ons bezig gehouden met het soort trip wat wij willen maken en na lang wikken en wegen is onze keus op een camper-trip gevallen. We willen, als beginners, geen backpackers trip, alhoewel ons dit wel erg aanspreekt, maar een trip met en beetje comfort. We huren een camper bij Kea Campers, Sydney. Het plan is ca. 85 dagen met de camper te gaan trekken.
Het ongeveer bepalen van de route heeft ons wel enige kopzorgen gegeven. Je wilt eigenlijk alles zien, maar dat kan in 85 dagen onmogelijk. Je moet keuzes maken. De trip staat voorlopig gepland om vanuit Sydney te vertrekken en naar het zuiden richting Melbourne. Dan naar Adelaïde. Van hier naar de Olga’s, dan Alice Springs. Bij Three Ways gaan we richting oost, naar de kust. Via Cairns naar Daintree National Park en daarna langs de oostkust terug naar Sydney. De westkust zien we dus (nog) niet. Wil je de route op de kaart zien, klik dan hier.
Het vliegen doen we met Garuda Indonesia. Maken op de heenreis en stopover in Jakarta en op de terugweg blijven we hier ook een paar dagen.

De uiteindelijke reis:
Het vertrek van Schiphol ging volgens de planning, er was geen noemenswaardig oponthoud. Na een tussenstop in Singapore hebben we onze vliegreis tijdelijk voor één dag in Jakarta onderbroken.
Het vervolg van de reis de volgende dag betekende een tussenstop op Bali, waarna wij in de nacht via Melbourne naar Sydney vlogen. Dit was de bedoeling, maar het vliegtuig kreeg in Melbourne problemen met het tanken, waardoor de passagiers voor Syndey moesten overstappen op een vliegtuig van Qantas naar Sydney. We zijn dan ook met een paar uur vertraging in Sydney aangekomen.
De volgende dag hebben we de Kea Camper opgehaald en zijn in de loop van die dag begonnen aan onze reis door Australië.
De reis is niet geheel conform de planning gegaan, wij zijn hier en daar van de route afgeweken, maar in grote lijnen hebben we de geplande route gevolgd. Een lijst van de plaatsen waar we hebben overnacht vind je op deze site.
De gehele trip met de camper heeft 83 dagen geduurd en hiervoor hebben we meer dan 14.000 kilometers gereden. In het Nawoord (zie Reisverslagen) geven we onze mening over deze reis, zoals wij die ervaren hebben. Wil je meer weten over deze reis wat niet in de verslagen vermeld staat, mail ons dan maar.

Terug