Amerika 2014 Road Trip 1-2

Amerika Road Trip Texas 2014

maandag 8 september – vrijdag 2 oktober 2014

1e dag en 2e dag – 8 september 2014:

Houston TX – Na een vliegreis van ca.10uur zijn we op George Bush Intercontinental Airport, Houston TX geland.

Het is nu 21:15 uur plaatselijke tijd. Zijn om 14:00 geland, op Schiphol hadden we al een vertraging van 50 min. Hele lange rijen bij de Immigratie op Houston Airport, maar gelukkig ging het allemaal vlot. Bij de bagage hoefden we niet te wachten, de tassen stonden al naast de band. We hebben moeten wachten bij de Immigratie, maar daardoor was er voor ons geen wachttijd bij de bagage.
Hierna hebben we huurauto opgehaald. En hele bedoening is het hier om een huurauto in handen te krijgen. De huurautoverhuurders zitten allemaal bij elkaar op ongeveer 10 min rijden van het vliegveld. Het is een groot vliegveld, heet officieel George Bush International Airport. Er gaan speciale bussen, deze heten:  “Shuttle bus for car rentals”, dus een bus vol met koffers en mensen, 10 min. hardrijden naar dit centrum. Allemaal zitten de verschillende verhuurders bij elkaar. Onze auto komt van Alamo en als je hebt ingecheckt dan ga je naar het autodeck, een hele grote overdekte parkeerplaats, meld je bij een donker meisje, loop met haar mee en dan zegt ze: Kijk hier staan alle  SUV’s zoek er maar eentje uit, de sleutels liggen in de auto, als je een schade ontdekt meldt je dan bij mij, “have a nice stay in Texas” en weg was ze.
We hebben een zwarte Jeep Patriot uitgekozen en hebben de Ned. Tom Tom ingesteld. Eerste probleem: geen GPS ontvangst, OK, dan rijden we weg en gaan buiten weer proberen. Buiten dus wel GPS en alles ingesteld. Toen zijn we op weg gegaan naar het hotel maar dat liep helemaal uit de hand. We schijnen in grote onmin met de dame van TomTom te leven, want we werden alle kanten opgestuurd. Dus veel stoppen, alles nakijken en weer verder rijden. Tegen 4 uur in de middag reden we weg bij de verhuuder en zaten toen onmiddellijk in het spitsverkeer. Dat is leuk op Highways van 4 tot 6 banen, stilstaan en weer hardrijden.
We hebben nog gemeld: “Houston, we have a problem”, maar er kwam geen oplossing. In elk geval om een lang verhaal kort te houden, we hebben het hotel na 130 km om iets over acht uur in de avond gevonden. Afstand vliegveld-hotel: zou maar 36 km moeten zijn.
Maar ondertussen wel wat van Texas gezien. In Houston kijken ze niet op een fly-over meer of minder, er zijn hiet gigantische bouwwerken aan de gang om het verkeer maar vlotter te laten verlopen. En er is een hoop verkeer, veel en veel auto’s, maar dat is een kenmerk van de USA, ook van Texas.

Houston
Vandaag de 9e september is het de tweede dag dat we in Houston Texas zijn.
Vannacht eerst kort geslapen, maar 3 uurtjes, maar daarna hebben we weer geslapen tot half zeven in de ochtend, hopelijk zijn we van de jetlag af.
Na het ontbijt hebben we in de omgeving nog een wandeling gemaakt en zijn tegen negen uur vertrokken naar Houston Downtown, het centrum van Houston. Het is niet vreemd voor Amerikaanse begrippen, dat je 6 banen High Way richting Houston gaat. Maar als je van te voren, wat wij gezien het debacle van gisteren met mevrouw Tom geboren Tom hebben gedaan, de routekaart bestudeert dan is het eenvoudig  Downtown te bereiken. We hebben de auto in de parkeergarage van het Wortham Theater Centre geparkeerd. Deze was echter bijna helemaal vol. Dan moet je inventief zijn. Je stapt moeilijk uit de auto, hinkt een beetje en je hinkt naar iemand die bij de garage hoort. Je vraagt of er nog vrije parkeerplaatsen zijn. Hij zegt dan, dat een kelder lager er voldoende parkeerplaatsen zijn voor gehandicapten. Je moet dan wel de meneer hartelijk bedanken en gehandicaptachtig teruglopen naar de auto. We zijn een kelder lager gegaan en gelukkig zijn er ook nog vrije plaatsen voor niet gehandicapten.
Houston Downtown is in blokken ingedeeld, alles is dan ook gemakkelijk te vinden. Het Wortham Theater ligt aan Smith en je weet dan dat je 6 blokken moet lopen tot McKinney, hier ga je links af McKinney op, hier nog 5 blokken en je bent in het Shopping District. Onderweg hebben we nog koffie ++ gedronken, de benen gestrekt en na 15 min. de tocht voortgezet.
Tegen 10 uur waren we in Downtown en het was toen al tegen de 30 graden en het zou nog warmer worden. Maar gelukkig kunnen we beiden goed tegen de hitte, je moet alleen je snelheid aan de omstandigheden aanpassen, dan gaat het wel.
Houston Downtown is heel erg modern. Als je aankomt rijden, dan is direct de gigantische skyline goed zichtbaar. Veel hoog tot heel hoog en veel gekleurd en spiegelend glas. Je moet er van houden, maar het maakt wel indruk op ons. De brede straten hebben over het algemeen bijna allemaal bomen, veel parken groot tot klein, de indruk is, dat er veel groen is.
In het Shopping District modezaken in geweest en wat kleine dingetjes gekocht. Niet duur, maar dan heb je iets uit Houston Texas USA. De modezaak heet  Forever21!
We zijn ook nog bij de The Shops at Houston Center geweest. Je gaat met de roltrap naar boven, een brede “laan” met wat winkels en dan begint het vreetgedeelte. Veel kleine eetcafés, iedere cultuur in de USA is er door middel van het eten hier vertegenwoordigd. Keuze plenty, maar je wordt er wel gek van, want het is abnormaal veel. In deze cafés kunt je niet eten. Er is een onmens groot gedeelte met alleen tafels, stoelen, eetbars met krukken, hier breng je het eten naar toe en je kunt aanvallen. Dat het Amerikaanse eten, de andere culturen hebben hun voedsel aan die van de Amerikanen aangepast, niet altijd gezond is, is bij iedereen bekend. Je ziet dan ook velen aanschuiven die moeilijk door een smalle deur kunnen. Dit schijnt een nationale Amerikaanse tragedie te zijn. Toen wij er waren, want we hebben hier in deze Foodcourt ook gegeten, was het net lunchtijd, het was dan ook heel erg druk, gezellig deze drukte! Na de lunch in die drukke sfeer zijn we tegen half twee op weg gegaan naar de auto. We vonden het welletjes. Een grote tegenvaller: het was tegen de 40 graden en was bloed en bloed heet. Tegen drie uur waren we terug op de hotelkamer en hebben een rustmoment voor ons zelf genomen.
Morgen rijden we naar Beaumont, in het zuiden tegen Louisiana aan Texas
Texas behoort tot de grote staten van de Vereningde Staten van Amerika, na Alsaka is Texas de 2e grote staat. Na California wonen hiser de meeste mensen.

Texas (gegevensbron: Wikipedia)
Texas ligt in het zuiden van de USA en heeft veel oliebronnen. De hoofdstat is Austin en de grootste stad is Houston. Het gebied wat nu Texas heet is in het verleden door verschillende Indianen stammen bevokt geweest. Deze Indianen wonen nog steeds in Texas.
Texas maakte in de eeuwen na de Spaanse verovering (1528) deel uit van de Spaanse kolonie Nieuw Spanje. Van 1685 tot16j89 behoorde Texas tot de Franse kolonie Fort Saint Louis. Na de Mexicaanse onafhankelijkheid, in 1821, werd Texas samen met het MexicaanseCoahuila de Zaragoza als Coahuila y Texas een deel van Mexico.
Op 29 december 1845 bekrachtigde de Amerikaanse president James K. Polk een wet, waarmee Texas werd geannexeerd. Texas werd daarmee de 28e staat van de Verenigde Staten. Een jaar later brak na een gevecht in het gebied dat zowel door Mexico als de Verenigde Staten werd opgeëist de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog uit. Tijdens deAmerikaanse Burgeroorlog koos Texas alsvslavenstaatde kant van de geconfedereerde Staten van Amerika.
De staat Texas beslaat 678.054 km². Texas grenst in het noorden aan de staat Oklahoma; in het westen aan de staat New Mexico, in het zuiden aanMexico en de Golf van Mexcico; in het oosten aan de staat Louisiana en in het noordoosten aan de staat Arkansas. Het merendeel van Texas ligt in de Centraal Tijdzone, het uiterste westen, waaronder El-Paso, ligt in de Mountain-tijdzone.

verder