Maleisië 2017 – Langkawi

Vrijdag 28 april en zaterdag 29 april 2017

Vrijdag hebben we oversteek gemaakt van het eiland Penang naar het eiland Langkawi. Dit hebben we gedaan met een ferry boot die ons niet het gevoel gaf van een plezierige overtocht. Het duurde ten eerste bijna 3 en een half uur. We zaten “in het vooronder”, hadden dus geen buitenzicht. We hebben de rit dan ook volgehouden zonder dat we wisten of we nu vooruit of achteruit gingen. Maar zoals aan alles, kwam aan deze overtocht een eind, gelukkig.

Op de kade van Langkawi stond gelukkig onze chauffeur op ons te wachten om ons naar het hotel te brengen. De rit hier naar toe gaf ons een klein idee hoe dit eiland in elkaar zit. Het een van de belangrijkste vakantiebestemmingen in Maleisië, in het “toeristische” deel is het dan ook stukken drukker dan als waar wij zitten. Dit is maar hoe het beziet, want bij ons het ook heel druk, maar niet met westerse toeristen, maar het lokale toerist, die heel herkenbaar is. Vooral dit weekend, want ze maken gebruik van aanbiedingen van de hotels. Raak je aan deze speciale drukte gewend? Niet helemaal, maar het uitzicht dat we morgen hier wegvliegen, verzacht het andere.

Het eten, gisterenavond in het hotel, viel zwaar tegen, ook gezien de kosten. We hebben besloten om vanavond aan de overkant van de straat een van de restaurantjes op te zoeken. Het hotel heeft ook bijzondere kuren. Tijdens het ontbijt kun je ook een cappuccino koffie krijgen, maar wel tegen extra betaling ban 40 Ringgit, ongeveer Euro 8,- Een van de buitenzwembaden is uitbesteed aan een uitbater, als je hier wilt verblijven dan betaal je per persoon Euro 5,- Maar het is hier rustiger, niet massaal de lokale toerist en je wordt bedient, kijk dan is het extra bedrag goed besteed.

Deze twee dagen in Langkawi hebben we bewust gekozen om bij te komen van de toch intensieve reis tot nu toe.  Gisteren de aankomst, vandaag de rust dag en morgen de uit reisdag.

De rustdag hebben we doorgebracht om goed uit te slapen en dat is ook gelukt. Dit bewijst wel hoe vermoeid we zijn. Na het late ontbijt zijn op we verkenning geweest aan de overkant van de straat voor een restaurant waar we vanavond gaan weten. Daarna zijn we naar het “betaalde” zwembad gegaan, waar voor het entree geld een ligbed en handdoek kregen. Hebben ijskoffie gedronken, springrolls als lunch genomen en tot afsluiting van de reis zijn we aan de cocktails gegaan, Tequila Sunrise en Blue Lagoon.

Morgen de uit reisdag worden we om 07.15 uur opgehaald voor de vlucht van Langkawi naar Kuala Lumpur, daar stappen op een andere vliegtuig naar Hong Kong en hier hebben we dan de vlucht naar Amsterdam.

Dan is er een eind gekomen aan deze reis.