Maleisië 2017 – Cameron Highlands

Dinsdag 25 april 2017

Vandaag zijn we vertrokken ut KL voor de rit naar de Cameron Highlands. Een rit van bijna 4 uur, het eerste deel ging over de tolweg, daarna zijn we via de binnenwegen de bergen ingegaan.  Het is een spektakel om KL uit te rijden, dit gaat allemaal over kruisingsvrije wegen, je ziet dan ook relatief weinig stoplichten. Met meerdere banen worden je de stad uitgeleid. Gelukkig dat we de stad uitreden, want stad inwaarts was het een hele lange file. Honderden auto’s die dadelijk in de stad een parkeerplaats moeten hebben, gelukkig heeft KL de nodige parkeergarages.

Rijdend over de highways zie duidelijk dat Maleisië  de aanplant van Palmolie bomen sterk aan het uitbreiden is. Zover je oog reikt zie je deze bomen die in de plaats komen van andere aanplant, o.a. kokosbomen. Met de oogsten van de Palmolie bomen haalt men meer opbrengst binnen.

Eenmaal van de highway af verandert ook het uitzicht. Niet alleen dat de weg 2 baans is geworden, is de omgeving  ook sterker begroeid. Het lijkt wel of je constant in een rainforest bevindt. Links en rechts van de weg bossen en nog eens bossen. Onderweg nar boven zijn we een waterval tegengekomen. De Cameron Highlands is een plateau hoog in de bergen. Deze plek is ontdekt door een Brits Officier, Cameron, een het is een soort rustoord geworden voor de Britten. De temperatuur is hier ook aangenamer dan elders in Maleisië. Het is nu een vakantie dorp geworden. De Cameron Highlands zijn bekend om hun thee plantages en aardbeienteelt.  Deze laatste hebben we geproefd en werkelijk waar, het waren de lekkerste en smakelijkste die we ooit hebben gegeten. We hebben ook nog een vlinderfarm bezocht, maar of alle vlinder nou echte waren…..

In de plaatsjes op de Cameron Highlands “ruikt” het nog echte British, gebouwen in Engelse stijl, in de hotels probeert men de Britse grandeur vol te houden, maar dat mislukt jammerlijk. Alles verwijst naar vergane glorie. Maar het was leuk een nacht hier geslapen te hebben, je krijgt er wel iets van mee. Maar in korte tijd, gezien de hoge gebouwen in aanbouw, verandert dit gebied in een echt pret park.

lees verder