Maleisië 2017 – Kuala Lumpur

Zaterdag 22 april 2017 – Zondag 23 april 2017 – Maandag 24 april 2017

Zaterdag in de late namiddag zijn we na een 4 uur durende vlucht uit Guangzhou in Kuala Lumpur, Malaysia aangekomen. Ons hotel ligt in Chinatown en is van het type “zeer eenvoudig”, de kamer zag er netjes uit, maar de douche gelegenheid incl. het toilet was wel in een heel kleine ruimte gesitueerd. Wij hebben het hier 1 nacht volgehouden en zijn toen verhuisd naar het hotel aan de overkant van de straat, waar de accommodatie beter is. Hier blijven we 2 nachten.

De eerste avond hebben we hier in Chinatown een eethuisje opgezocht, waar we, als we niet moe waren geweest, niet ingegaan zijn.  Maar het eten viel erg mee.

Zondag hebben we city tour gehad. Kuala Lumpur (KL) ziet er heel modern uit, veel hoogbouw met natuurlijk de Twin Towers, die we  van een gepaste afstand hebben mogen bewonderen. Ernaast staat een in aanbouw een nieuwe toren die nog hoger wordt. Op een show waar we de toekomst van KL te zien kregen, werd duidelijk gemaakt dat de skyline van KL zal veranderen dat het alleen maar hoger wordt.


We hebben de voorbereidingen gezien voor de installatie op maandag van de nieuwe koning. Deze wordt om de 5 jaar gekozen uit 9 Sultans die de nog bestaande sultanaten besturen. Deze sultanaten bestaan al meer dan 200 jaar. Het volk kiest via een meer partijen systeem het parlement. De daaruit te vormen regering heeft geen invloed in de benoeming van de koning. Het benoemen van de koning is dus een privé aangelegenheid van de Sultans. We hebben van afstand het paleis van de koning gezin, maar als we er niet geweest waren, dan hadden we niets gemist.

Mandag hadden we dan een “vrije dag”, deze hebben we eerst benut om behoorlijk uit te slapen. De reis door China is toch wel vermoeiend geweest. Daarna hebben we ontbeten en zijn op weggegaan naar MCafe (voor hen die het niet weten: de koffie corner van MacDonald),  hier hebben we heerlijke cappuccino gedronken.

Na een korte stop in het hotel hebben we een taxi gnomen naar een van de grote malls in KL: Pavilion Bukkit Tingi. Een gigantische mall, nog niet eens de grootste, waar alle belangrijke merken een winkel hebben. Als je er niet van houdt dan is dit niets, maar je moet toegeven dat de mall heel goed is opgezet en een verbluffend ruimte effect creëert. We hebben hier een frisjes genomen, gewandeld, zelfs door een Japans gedeelte, weer langs winkels geweest en toen maar de lunch opgezocht. Buiten was het erg nat, een tropische hoosbui.

Het was inmiddels laat in de middag en tijd om huiswaarts te gaan. We dachten met de taxi te gaan, maar de taxichauffeurs maakten natuurlijke van de situatie misbruik, het had geregend en het was spitsuur, door exorbitante prijzen te vragen. Maar wij zijn niet gek. In KL rijdt een paarse bus en die is gratis. Laat deze bus nu ook in Chinatown een halte hebben. Dus ingestapt in de overvolle (gratis) bus met hoofdzakelijk (hongerige) mannen, die de onhebbelijkheid hebben om decolletés op te zoeken.

We zitten  nu in de kamer weer bij te komen van alles wat we vandaag weer hebben meegemaakt.

Morgen vertrekken we uit Kl en gaan dan naar de Cameron Highlands.

lees verder