Huangyao

Donderdag 20 april 2017

Vandaag een bezoek gebracht aan Huangyao, een authentiek oud Chinees dorpje. De rit er heen duurde ruim 2 uur en met schrik zien wij iets dat we niet verwachten, zeker niet na een 2 uur durende rit. Dit dorp wordt nog steeds bewoond door 2 families, de Huang en de Yao.

Dit dorp bestaat al enige honderden jaren en is aangewezen als een erfgoed. Wordt gesteund door de overheid en heeft zich getransformateerd tot een commerciële hotspot. Het is heel erg toeristisch en wordt tot nu toe hoofdzakelijke bezocht door Chinese toeristen, bussen vol. Wij waren die dag de enige westerse toeristen, we hadden dan ook flink bekijks.

Wat is het? Je ziet oude huizen, afgewisseld door nieuwe. Allemaal in bijna de gelijke bouwtrant van toen. Maar in bijna ieder huisje bevindt zich een winkeltje. De straatjes in het dorp zijn nog origineel, dat zie je aan de vele hoogte verschillen en trappen en bruggetjes. De straatjes zijn geplaveid met grote stenen tegels, van ongelijke afmeting en dikte. Het is moeilijk lopen.

Wij willen niet teveel over dit dorpje oordelen, de onderstaande foto’s maken het wel duidelijk.

      

lees verder