Guilin (2)

Donderdag 13 april 2017

Een bezoek en bezoek een grot heeft altijd te maken met hoogte verschillen. Wij hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Rietfluitgrot in Guilin.

Bij aankomst hebben we eerst een horde moeten nemen van ettelijke tientallen trappen omhoog. Daarna zijn afgezakt d grot in. Deze grot die in de jaren 50 van de 20ste eeuw pas zijn ontdekt, heeft als vele grotten de mooie stalactieten en stalagmieten. Deze grot heeft er velen, de ene nog mooier dan de nadere. Het bijzondere van deze grot is, dat men gekleurde verlichting heeft aangebracht, waardoor de stalactieten en stalagmieten een aparte kleur hebben gekregen. Mooi is het niet, want dit is niet meer origineel.  Maar je bent in China en je mag niet anders verwachten. Je moet uiteindelijk de mensen in het sprookje laten blijven geloven. Ze hebben zelfs de paden door de grot aangelegd, je loopt op een goed pad, alleen met veel trappen, ook goede.

Het meest bijzondere is wel, dat de lokale bevolking tijdens de 2e wereldoorlog zich massaal in deze grot hebben terug getrokken voor de Japanse bezetters en zelf de ingang hebben laten dicht groeien.

We waren blij dat weer de grot uit waren, maar een kunstmatig verlichte grot bekijken was toch wel iets  bijzonders.

Morgen gaan we verder naar Pingán in het berglandschap van Longshen om naar de rijstvelden te kijken.

lees verder