Hong Kong (2)

Eet winkeltje

Zaterdag 8 april 2017

Vandaag zijn we met de Hop on-Hop off bus door de stad gegaan. Eigenlijk heb je hier niet veel aan, want de route door Kowloon laat je alleen grote hoge gebouwen zien. Meer interessant is als je op de straat kijkt, want dan zie de winkeltjes van enige hoogte (uperdeck van de bus). Je kijkt dan zo in het winkeltje en dan kom je tot verrassende dingen. Veel eet winkeltjes hangen het te eten vlees en gevogelte in de etalage. Blote eenden en vogels, over vlees zwijgen we maar. Deze zijn gekookt, dus wat je noemt “ready to consume”.  Je ziet dus van te voren wat je op je hord krijgt. Frappant is ook, dat je opeens een rij winkeltjes ziet die bijna het zelfde verkopen. Dus je ziet een winkel met wastafels, kranen, douche knoppen (eigenlijk filiaaltjes van de G…) en alle winkels in dat straatje zijn dus filialen van….

In het verdere traject van de bus kom in je “nieuwbouw” tegen , die dus ook hoog zijn en met veel glas.

Bij de Pier, waar Kowloon ophoudt, zijn we met de ferry overgestoken naar Hong Kong Island, waar we met een andere Hop on-Hop off bus een deel van dit eiland hebben verkend. Verschilt voor wat betreft gebouwen niet veel van Kowloon, maar de “nieuw bouw” is wel “moderner” en daardoor iets “mooier”.

Een goede waardering hebben wij voor de chauffeurs die deze bussen besturen. Ze rijden heel erg op tijd, dus vaak wordt flink op het gas gestaan, rijden dus best hard, maar altijd veilig. Het verkeer in Hong Kong is druk, veel auto’s en ook veel (stads) bussen.  Het verkeer is niet chaotisch, maar gedisciplineerd.

Foto impressie Hop on – Hop off bus

lees verder