Hong Kong 2017 – Kowloon Park

Kowloon Park – Hong Kong

Kowloon Park

Achter ons hotel hebben we dus een stadspark, het Kowloon Park. Wij zieden n.l. op Kowloon één van de eilanden van Hong Kong, daarvandaan dus de naam. Het is een park met hoogte verschillen, je loopt trappen n aar boven en dan weer terug. Maar doordat het park niet vlak is, heeft het iets bijzonders. Veel groen, hoge bomen met veel vogels, te horen aan hun geluid. In het midden van het park een heuse grote vogelkooi met papgaaien en andere tropische vogels. Het park heeft veel schaduw met voldoende bankjes waar je kunt rusten vaan de wandeling. Als het park zoals wij dat deden uitgelopen net, dan bent je in het zuidelijk gedeelte van Kowloon. Verder doorlopend komt je bij de pier waar je met een ferry de oversteek kunt maken naar het Hong Kong Island.

Kowllon Park

Eten met chopsticks

De eerste avond hebben we van de Bellboy van het hotel  te horen gekregen waar we moesten zijn voor de echte Chinese eethuisjes. Dus in de vooravond zijn we opstap gegaan op zoek naar een eethuisje. Dat was niet één twee drie keer gelukt, maar de aanhouder wint en dus ook in dit geval. We hebben een eenvoudig eethuisje uitgezocht waar moeder de vrouw ons aanmoedigde om binnen te komen. We hebben dat gedaan en hebben een tafeltje uitgezocht. De stoelen hadden wel kleine zittingen, dus in eerste instantie zaten we er bijna naast. Maar na veel lachen en proesten zaten we aan tafel. Bekomen van het zitten, moesten we de bestelling doen.  Dat ging ook niet zo gemakkelijk. Na op diverse manieren gezegd te hebben wat we wilden en moeders met de zelfde aantallen keren blijk gaf dat ze het niet begreep, verstreek de tijd. Eindelijk was er de click. Opeens herhaalde zij wat we wilden, we klikten uitvoerig om haar te laten weten, dat het goed was.

Het eten was lekker, maar eten met stokjes viel toch tegen. We hebben doorgezet en op de duur hadden we de slag een beetje te pakken. We hebben het tot het einde doorgezet, we vonden het zelf knap van ons.

verder